The Moderate Party recycles blog entries

Tobias Billström and Sven Otto Littorin of the Moderate Party think alike. So alike that they are posting close to identical entries on their blogs. Billström at Politiskt.nu and Littorin at his own blog.

UPDATE: A few minutes after my posting, Billström changed his post and added a link to Littorin’s post, both in the text (“vi var några som reagerade på det”) and at the bottom of the post (See also Sven Otto Littorin’s original post). In the new version it looks like it is intentional that the posts have the same phrases. It didn’t before.

Billström:

MUF hade rätt!

Av: Tobias Billström (m) den 14 december 2004

För ett tiotal dagar sedan skickade Moderata Ungdomsförbundet ett avslitet hästhuvud i tyg till Byggnads “som symbol för sitt framtida fackliga arbete”. Vi var några som reagerade på det och tyckte att det var lite osmakligt. Allt facket gjorde var ju att driva sin linje om kollektivavtalen.

Men se så enkelt var det inte. Idag trappades konflikten upp – under ropen “go home, go home” blockerade byggfacket de lettiska byggjobbarna att komma in på sin arbetsplats. “De ska få veta att de är ett gäng svartfötter” säger Byggettans ordförande Torgny Jonsson i SvD.

Därmed har Byggnads kastat masken och visat vad frågan egentligen handlar om. Fackfolket har helt enkelt gett sig rollen som självpåtagna gränsstängare och passkontrollanter. Det handlar inte alls om att skydda letterna mot at bli “utnyttjade” av svenska företag. Det handlar om fackets privilegier och om “svenska jobb”, som man så tydligt formulerar det. Som om inte en lett eller polack har samma rättigheter att ta ett jobb i Sverige. Det Byggnads ägnar sig åt är destillerad främlingsfientlighet.

Hur länge skall regeringen ska ge sitt “oreserverade stöd” till dem som använder sådana metoder? På fredag är det en särskild debatt i riksdagens kammare om just den “svenska” kollektivavtalsrsätten. Skall bli mycket intressant att se hur arbetsmarknadsminister Hans Karlsson skall försvara Byggnads agerande.

Det går för övrigt en röd linje mellan ord om “social turism”, “lönedumping” och “svartfötter”, och det är ingen trevlig linje. Noterar förresten att Attac stödjer Byggettan.

Med såna vänner behöver man inga fiender…

Littorin:

MUF hade rätt!

För ett tiotal dagar sedan skickade MUF ett avslitet hästhuvud i tyg till Byggnads “som symbol för sitt framtida fackliga arbete”. Vi var några som reagerade på det och tyckte att det var lite osmakligt. Allt facket gjorde var ju att driva sin linje om kollektivavtalen.

Men se så enkelt var det inte. Idag trappades konflikten upp – under ropen “go home, go home” blockerade byggfacket de lettiska byggjobbarna att komma in på sin arbetsplats. “De ska få veta att de är ett gäng svartfötter” säger Byggettans ordförande Torgny Jonsson i SvD.

Fy fan, säger jag. Och undrar hur länge regeringen ska ge sitt “oreserverade stöd” till dem som använder sådana metoder. Det går en röd linje mellan ord om “social turism”, “lönedumping” och “svartfötter”, och det är ingen trevlig linje.

Noterar förresten att Attac stödjer Byggettan. Jojo, med såna vänner behöver man inga fiender…