Sofia does a PJ

Sofia Olsson Olsén, editor-in-chief of Swedish daily Norra Västerbotten has “done a PJ”, i.e. started a blog on the paper’s web pages. The blog is called Sofia OO just nu (see PJ just nu) Nice initiative, although the blog is missing just about everything that makes it a blog, like permanent links, an RSS feed and comments (well, you can comment at the bottom of the blog, but not individual posts). And she doesn’t link to any other information on the web, so it sure looks more like a diary to me. Interesting to see one of the few comments, that negative comments supposedly have been removed. My advice, try make it more interactive and blog-like by adding the stuff mentioned above. Then it will be an interesting section on the paper’s web page because Sofia OO writes in a very personal and candid way (example below for Swedish readers).

I övrigt fick jag samtal från en arg dansk boende i Ske-å som undrar om Norran äger aktier i Canal Digital. Vi har tydligen 100 procent av deras filmutbud i TV-bilagan, medan bara 40 procent av Viasats filmutbud. Jag får kolla det. Vi byter leverantör av bilaga vid årsskiftet, jag tar det nästa år. Särskilt om han ringer och är sur igen.

Many readers seem worried that Sofia will not have any time left for herself with the added work load of writing a diary. I sure would like to see the same concerns for PJ Anders Linder of Svenska Dagbladet…

“Läser och följer dina onsdagsrader, uppskattar din ärlighet och raka rör. Försöker även följa dagboken på nätet, i mån av tid. Men jag blir också lite orolig över dig? Hinner du med att ta hand om dig själv? Mellan möten, fotograferingar, möten igen, barnen, mail, modem (som kan driva vem som helst till vansinne!!!)”